Dans met mij en doe dat tot de hele wereld met ons meedanst Draag me rond en draai pirouettes tot alle landen met ons meedraaien en iedereen dezelfde muziek hoort Dans en we zullen samen zijn – Emma Franckaert –

Waarom Dans?

Je leert je vrijer voelen om jezelf te zijn. Soms is dat best spannend. In de opdrachten wordt je in kleine stapjes uitgenodigd te experimenteren met verschillende bewegingen, zodat je meer mogelijkheden in jezelf ontdekt. Ook je creativiteit wordt  aangesproken. Je ervaart het plezier van samen, van spelen en ontdekken. Dansen is een feestje voor lichaam en geest. Het is gezond om te bewegen en goed voor je conditie. Daarbij komen endorfinen vrij, waardoor je je gelukkiger voelt. Door te dansen stromen emoties goed door, lossen spanningen op en komt je hoofd tot rust. Je komt in je lichaam en bij het voelen. Het geeft energie. Voor iedereen die van bewegen houdt en open staat voor iets nieuws. Bij Dansliefde is er iedere week een workshops dansexpressie of stroomdans. Zie de data onderaan de pagina.

Dansexpressie & Stroomdans

Dansexpressie: ook wel dansimprovisatie genoemd, is een vorm van met plezier bewegen op allerlei muzieksoorten. Als uitgangspunt nemen we een beeld, gedicht, schilderij of onderwerp, waarop we gaan improviseren in dans. Materiaal, zoals linten en mooie doeken kunnen hierbij ondersteunen. Je onderzoekt je bewegingsmogelijkheden op een leuke en ontspannen wijze m.b.v. opdrachten. Eerst alléén, dan in duo’s. Vervolgens met de groep zodat, vanuit verbinding, vanzelf een choreografie ontstaat. Hoe wonderlijk is dat! Stroomdans: Iedereen heeft zijn of haar eigen manier van bewegen, zowel in dans als door het leven, afhankelijk van je levenservaringen. Soms voel je dat je niet meestroomt, er zit iets vóór. Wil je weer in de flow komen, je vrij voelen om te bewegen met plezier, dans dan met ons mee. Iedere workshop is afgestemd op de aanwezige dansers, met een eigen thema. De opdrachten scheppen kaders en veiligheid om te ontdekken. Hoe dichter je bij jezelf komt, hoe meer vrijheid en geluk je ervaart. De ene week is er stroomdans en de andere week dansexpressie. Zie onderaan de pagina voor data, tijd en plaats.

Opbouw workshop

Aankomen in je lichaam We maken het lichaam los en landen erin, waardoor het hoofd ontspant. En we voelen hoe het met ons gaat. Meditatief en actief bewegen De muziek kan om actie of meditatie vragen. Bewegen in de vertraging betekent bewust voelen, volledig in het moment zijn. Expressie Belangrijk is plezier en de ruimte om vrij te bewegen. Uiten wat in je zit aan emoties en gedachten, gewoon door te dansen, te spelen en experimenteren. Een veilige setting zorgt ervoor dat je kunt genieten en desgewenst kunt oefenen om nieuwe inzichten in de praktijk te brengen. Ontspanning In deze tijd is ontspanning misschien wel het allerbelangrijkste. Daarom eindigen we met een uitgebreide liggende ontspanning, zodat je uitgerust en opgeladen weer huiswaarts keert. Thee drinken We praten nog even samen na bij een warm kopje thee of eindigen in stilte.

Waar en wanneer

Zevenaar – De Maatjes
Op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.
Stroomdans: we starten op 13 september weer
Dansexpressie: we starten op 6 september
Kosten per workshop 18 euro en 3 workshops voor 46 euro.
Aanmelden graag via het contactformulier.

Oosterbeek – Zweiersdal
Voor 2023 zijn er nog geen aktiviteiten ingepland. Aanmelden en kosten via de website van Zweiersdal.

Dansexpressie voor kinderen
Op aanvraag voor een feestje of workshop op school.