Waarom Dans?

Je leert je vrijer voelen om jezelf te zijn. Soms is dat best spannend. Bewust worden van oude patronen en experimenteren met nieuwe bewegingen, kiezen voor meer vrijheid. Je creativiteit mag stromen. Je ervaart het plezier van samen, van spelen en ontdekken.
Dansen is ook een feestje voor lichaam en geest. Het is gezond om te bewegen en goed voor je conditie. Het geeft je energie en een geluksgevoel. Emoties  stromen beter door, spanningen lossen op en je hoofd komt tot rust. Je komt in je lichaam en bij het voelen.
Voor iedereen die van muziek houdt en open staat voor iets nieuws.

Dansexpressie & Stroomdans

Dansexpressie: ook wel dansimprovisatie genoemd, is een vorm van met plezier bewegen op allerlei muzieksoorten. Als uitgangspunt nemen we een beeld, gedicht, schilderij of onderwerp, waarop we gaan improviseren in dans. Materiaal, zoals linten en mooie doeken kunnen hierbij ondersteunen. Je onderzoekt je bewegingsmogelijkheden op een leuke en ontspannen wijze m.b.v. opdrachten. Eerst alléén, dan in duo’s. Vervolgens met de groep zodat, vanuit verbinding kan er vanzelf een choreografie ontstaan. Hoe wonderlijk is dat!

Stroomdans: Iedereen heeft zijn of haar eigen manier van bewegen, zowel in dans als door het leven, afhankelijk van je levenservaringen. Soms voel je dat je niet meestroomt, er zit iets vóór. Wil je weer in de flow komen, je vrij voelen om te bewegen met plezier, dans dan met ons mee. Iedere workshop is afgestemd op de aanwezige dansers, met andere muziek.
De ene week is er stroomdans en de andere week dansexpressie. Zie onderaan de pagina voor data, tijd en plaats.

Bewust dansen

voor persoonlijke groei

Hoe beweeg jij door het leven?

Soms dansend, struikelend, zoekend of huppelend. We gaan het allemaal onderzoeken met vrije dans en leuke speelse opdrachten. Deze kunnen gaan over grenzen, vrijheid, doelgericht zijn, kiezen, twijfelen, pleasen, leiden en volgen, de touwtjes laten vieren, of iets wat je inbrengt.

Je voelt wat een beweging met je doet, dit geeft direct bewustwording en mogelijkheden om het anders te doen. In dans kun je met nieuwe bewegingen alles oefenen, waardoor je in het dagelijks leven ook lichter gaat bewegen.

Opbouw les:
Lichaamsbewustwording en voelen hoe het met je gaat.
Thema’s worden al dansend ervaren. Hoe beweeg jij je daarin?
In een luchtige setting kun je dansend met nieuwe bewegingen spelen om deze mee te nemen naar je dagelijks leven voor meer geluk.
Korte evaluatie en afronding les met een kopje thee.

Waar en wanneer

In wijkcentrum De Maatjes,
Kardinaal de Jongsstraat 4 te Zevenaar

Op woensdag van 19.30 tot 21.30 uur.
Dansexpressie in de oneven weken
Stroomdans in de even weken

Losse workshop 18 euro
Drie workshops 46 euro

Aanmelden kan via het contactformulier.

In wijkcentrum De Maatjes,
Kardinaal de Jongsstraat 4 te Zevenaar

Op maandag van 19.30 tot 21.00 uur.
Bewust dansen

50 euro per maand
Losse les 15 euro

Aanmelden kan via het contactformulier.

Dansexpressie voor kinderen
Op aanvraag voor een feestje of workshop op school.